Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη με τους επενδυτές να εστιάζουν για άλλη μία ημέρα στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,40% στις 11.322,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,08% στις 5.079,05 μονάδες και ο FTSE 100 έχασε 0,05% στις 7.173,91 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης ΙBEX 35 κέρδισε 0,12% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,80% στις 19.991,50 μονάδες. 

Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος ήταν και αυτός με την καλύτερη επίδοση σήμερα, καθώς ενισχύθηκε κατά 1,8% εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων. Καλύτερη επίδοση είχαν σήμερα οι μετοχές της Σουηδικής Hexagon και της Γαλλικής Dassault Systems οι οποίες κατέγραψαν κέρδη 8,49%  και 10,11% αντίστοιχα. 

Η γαλλική εταιρεία λογισμικού Dassault Systemes ανακοίνωσε έσοδα μεγαλύτερα των προβλέψεών της, κυρίως λόγω της επιτυχίας της πλατφόρμας 3DEXPERIENCE. Τα έσοδα τριμήνου διαμορφώθηκαν στο 1,04 δισ. ευρώ, ενώ το outlook τα τοποθετούσε μεταξύ των 982 εκατ. και του 1 δισ. “Πολλές επιχειρήσεις περνούν φάση εκείνου που αποκαλώ βιομηχανική αναγέννηση”, ανέφερε ο Bernard Charles, CEO της Dassault Systemes, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε για το έτος η Carlsberg A/S, με τη ζυθοποιία να προχωρά ταυτόχρονα σε αύξηση του μερίσματος της, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το έτος ανήλθαν σε 5,31 δισ. κορώνες Δανίας ($812,1 εκατ.) έναντι 5,29 δισ. κορώνες που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet και σε σύγκριση με 1,26 δισ. το προηγούμενο έτος όταν είχε καταγράψει έκτακτες επιβαρύνσεις.

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η Daimler AG για το δ΄ τρίμηνο παρά τα αυξημένα έσοδα, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει ταυτόχρονα τη μείωση του μερίσματος, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 1,64 δισ. ευρώ από 3,22 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 7% στα 46,61 δισ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων υποχώρησαν 22% στα 2,67 δισ. ευρώ από 3,42 δισ. ευρώ.

Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη της στο δ’ τρίμηνο του 2018 ανακοίνωσε η ING, αντανακλώντας την συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της επί τη βάσει ελαστικών περιθωρίων κερδοφορίας, υψηλότερων καθαρών εσόδων από προμήθειες και τέλη και χαμηλότερου κόστους ρίσκου.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, η ολλανδική τράπεζα είχε κέρδη 1,27 δισ. ευρώ, έναντι 1,02 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Οι προβλέψεις των αναλυτών συνέτειναν σε κέρδη 1,14 δισ. ευρώ.

Μικρή αύξηση κερδών και πτώση εσόδων ανακοίνωσε η BNP Paribas SA για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ την ίδια στιγμή η γαλλική τράπεζα αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων της, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο 1,1% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 1,44 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα υποχώρησαν 3,5% στα 10,16 δισ. ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία υποχώρησαν τον Δεκέμβριο καθώς η ραγδαία μείωση των παραγγελιών εκτός της Ευρωζώνης επιβάρυνε τη συνολική δραστηριότητα. Ειδικότερα, οι παραγγελίες υποχώρησαν 1,6% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρή μείωση 0,3%. Σχολιάζοντας τα στοιχεία το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν υποτονική βιομηχανική δραστηριότητα στην έναρξη του έτους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης