Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφαλώνουν τη Δευτέρα ο S&P 500 και ο Nasdaq μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να υλοποιεί τη στρατηγική της σταδιακής ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής.

Οι δηλώσεις του Powell αποτέλεσαν ένα ισχυρή σήμα ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και δεν κινδυνεύει από τις σταδιακές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επανέλαβε τη δέσμευση του ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι σταδιακές προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 211,96 μονάδες (0,82%) στις 26.005,10 μονάδες, ο Nasdaq προσθέτει 54,04 μονάδες (0,68%) στις 8.000,21 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 17,95 μονάδες (0,62%) στις 2.892,42 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό.
Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Goldman Sachs στα 241,41 δολ. με άνοδο 6,31 δολ. ή σε ποσοστό 2,68% και ακολουθούν η Caterpillar στα 141,62 δολ. με άνοδο 2,53% και η DowDuPont με κέρδη 2,14% στα 70,69 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Pfizer (-2,18%), η Merck (-0,30%) και η Johnson & Johnson (-0,25%).

Ο τίτλος της Tesla Inc. σημειώνει βουτιά άνω του 2% μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, Elon Musk ότι η εταιρεία του δεν θα βγει από το χρηματιστήριο. Ο Musk είχε ανακοινώσει αιφνιδιαστικά στο Twitter ότι σχεδίαζε να βγάλει από το χρηματιστήριο την εταιρεία του.

Οι επενδυτές παράλληλα συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις της αμερικανικής κυβέρνησης με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Μετά το πρόσφατο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ο Λευκός Οίκος φαίνεται να σημειώνει πρόοδο με το Μεξικό, με τις δύο πλευρές να είναι κοντά σε συμφωνία στα βασικά θέματα τα οποία μέχρι σήμερα καθυστερούσαν τις διαπραγματεύσεις για τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης