Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει προσηλωμένο στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για το δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης καθώς και στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ οι δύο πλευρές δεν δείχνουν προς το παρόν διάθεση συμβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι αρκέστηκε να δηλώσει την Κυριακή ότι «θα είμαστε κοντά σε μία συμφωνία όταν θα έχουμε… μια συμφωνία».

Στο επίκεντρο των διαφωνιών είναι το ποσό του βοηθήματος που θα λαμβάνουν οι άνεργοι Αμερικανοί. Ο Λευκός Οίκος θέλει το ομοσπονδιακό βοήθημα να μειωθεί στα 200 δολ. την εβδομάδα, ενώ οι Δημοκρατικοί θέλουν να διατηρηθεί αμετάβλητο στα 600 δολ. την εβδομάδα.

Τα δύο κόμματα ωστόσο φαίνεται να συμφωνούν στην ανάγκη για έναν νέο γύρο επιταγών ύψους 1.200 δολ. που θα δοθούν απευθείας στα αμερικανικά νοικοκυριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας θεωρείται κρίσιμο από τους αναλυτές που προειδοποιούν ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ απειλεί να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη.

Τα νέα κρούσματα σημείωσαν ρεκόρ τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τα 1,9 εκατ. με τις ΗΠΑ να πλησιάζουν πλέον τα 4,7 εκατ. κρούσματα συνολικά, με περίπου 155.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 123,32 μονάδες ή 0,47% στις 26.553,02 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 16,39 μονάδες ή 0,49% στις 3.287,00 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 120,41 μονάδες ή 1,12% στις 10.865,47 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones 10 με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple με άλμα 3,91% στα 441,65 δολ. και ακολουθούν η Microsoft με άνοδο 3,77% στα 212,73 δολ. και η Merck στα 82,32 δολ. με κέρδη 2,59%.

Οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Boeing (-1,95%), η Walgreens Boots Alliance (-1,82%) και η Coca-Cola (-1,69%).  

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι είναι σε συνομιλίες για την εξαγορά αμερικανικής μονάδας της κινεζικής TikTok στον απόηχο της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή ότι ενδεχομένως να απαγορεύσει την λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η εταιρεία οικιακών προϊόντων και προϊόντων καθαρισμού Clorox Co. ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας υπηρεσιών υγείας McKesson Corp. όπως και της εταιρείας τροφίμων Tyson Foods Inc.

Στον αντίποδα, η Marathon Petroleum Corp. ανακοίνωσε ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της αγοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης