Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης, παραμένοντας σε καθοδική τροχιά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve τα οποία ενδεχομένως να δώσουν νέα στοιχεία για το πώς η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνεδρίαση του Απριλίου, η Fed είχε αποφασίσει ομόφωνα να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, διατηρώντας τα επιτόκια της στα ιστορικά τους χαμηλά κοντά στο μηδέν και το ύψος των μηνιαίων αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων στα 120 δισ. δολ. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ σημείωσε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού είναι ατελής και ανομοιόμορφη.

Για τη ραγδαία άνοδο των τιμών τους τελευταίους μήνες οι αξιωματούχοι της Fed εμφανίζονται καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα προσωρινό φαινόμενο το οποίο μεγενθύνεται και από την κατάρρευση της ζήτησης το περασμένο έτος εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 423,46 μονάδες ή -1,21% στις 33.649,47 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 51,99 μονάδες ή -1,26% στις 4.076,19 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 166,64 μονάδες ή -1,25% στις 13.133,45 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόλις τρεις κινούνται με θετικό πρόσημο και 27 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Salesforce.com με κέρδη 3,09 δολ. ή σε ποσοστό 1,44% στα 217,42 δολ. και ακολουθούν Walmart στα 142,63 δολ. με άνοδο 0,51% και Procter & Gamble με κέρδη 0,06% στα 136,40 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Chevron (-2,85%), Boeing (-2,55%) και Caterpillar (-2,42%).  

Στο ραντάρ των επενδυτών έχει μπει και η κατρακύλα των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να χάνει πάνω από 20% σήμερα στα $35.000 στον απόηχο της προειδοποίησης της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμών.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Lowe’s Cos. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ταυτόχρονα έδωσε ένα αισιόδοξο outlook για τη συνέχεια.

Από την πλευρά της η Target κατέγραψε άλμα στα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο, με τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να σκαρφαλώνουν σε ιστορικό υψηλό.

Η Southwest Airlines ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της έσοδα τον Απρίλιο και το ποσοστό πληρότητας ήταν ανάλογα των προσδοκιών, με την εταιρεία να αναφέρει ταυτόχρονα ότι συνεχίζει να βλέπει βελτίωση της ζήτησης για ταξίδια τον Μάιο και τον Ιούνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης