Νευρικότητα επικρατεί στα αμερικανικά ταμπλό την πρώτη ώρα συναλλαγών με τον Dow Jones να διαγράφει μέσα σε λίγα λεπτά τις αρχικές του απώλειες επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την χθεσινή ανοδική του αντίδραση μετά το δραματικό sell-off της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 106 μονάδες ή 0,43%, ο ευρύτερος S&P σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,34% ή 9,21 μονάδων, ενώ μόνο ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται σταθεροποιητικά στις 7.118,43.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες κατέγραψαν ένα μίνι ράλι λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη από τον Νοέμβριο του 2016, κερδίζοντας 2,3% και 1,7% αντίστοιχα.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,1%.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones σημείωσε βουτιά 2% την Παρασκευή, ενώ το sell-off πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις τη Δευτέρα, αφαιρώντας 1.175 μονάδες από τον δείκτη, τις περισσότερες στην ιστορία του.

Οι αναλυτές αποδίδουν την κατρακύλα των δεικτών στις εντεινόμενες ανησυχίες για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ταχύτερη ανάπτυξη και η μεγάλη πρόοδος στην αγορά εργασίας θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση του πληθωρισμού, υποχρεώνοντας την Federal Reserve σε μεγαλύτερες ή περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Dallas εμφανίστηκε πάντως σήμερα καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διορθώσεις» στις αγορές.

«Νομίζω ότι είναι υγιές να υπάρχει κάποια διόρθωση, λίγο περισσότερη μεταβλητότητα στις αγορές μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό πράγμα», σημείωσε ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan σε συζήτηση στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν παράλληλα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Snap να σημειώνει ράλι άνω του 20% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση μεγεθών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Walt Disney, ενώ και τα κέρδη της Hasbro αποδείχθηκαν καλύτερα των προβλέψεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης