Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα αλλά και τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump εάν η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίσει να επιμένει για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γεωπολιτικός κίνδυνος μπαίνει και πάλι στο ραντάρ των επενδυτών καθώς το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απειλεί να αποσυρθεί από τις συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και τον Αμερικανό πρόεδρο, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Στο ταμπλό τα futures του Dow Jones χάνουν 21 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 διολισθαίνουν 2,25 μονάδες. Τα futures του Nasdaq χάνουν 2,75 μονάδες.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος την Τρίτη – με τον βιομηχανικό Dow Jones να τερματίζει ένα εντυπωσιακό ανοδικό σερί οκτώ συνεδριάσεων – καθώς η απόδοση στο 10ετές ομόλογο επέστρεψε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, ξεπερνώντας το ψυχολογικό επίπεδο του 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί οριακά σήμερα στο 3,066%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 3,7% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,287 εκατ.

Οι οικοδομικές άδειες, μειώθηκαν 1,8% σε ετήσια βάση, στα 1,352 εκατ.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση 1,4% στις ενάρξεις και 0,3% στις άδειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης