Απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς διατηρείται η νευρικότητα μετά το χθεσινό ράλι των τιμών του πετρελαίου στον απόηχο της επίθεσης το προηγούμενο Σάββατο σε κρίσιμες υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου το κλίμα παραμένει τεταμένα μετά την επίθεση στις πετρελαϊκές της Σαουδικής Αραβίας από αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση προκάλεσε τη μεγαλύτερη διαταραχή στην αγορά του πετρελαίου που έχει καταγραφεί πότε, εκμηδενίζοντας περίπου το 5% της παγκόσμιας προσφοράς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν για την επίθεση, με την Τεχεράνη να αντιδρά έντονα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες και προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε επιθετικές ενέργειες και αποκλείοντας την πιθανότητα νέων διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 64,23 μονάδες (-0,24%) στις 27.013,17 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει οριακές μεταβολές στις 8.151,86 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 2,54 μονάδες (-0,08%) στις 2.995,449 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Merck & Co. Inc. στα 83,08 δολ. με άνοδο 1,07 δολ. ή σε ποσοστό 1,30% και ακολουθούν η Procter & Gamble Co. με κέρδη 1,13% στα 121,10 δολ. και η Coca-Cola με κέρδη 1,07% στα 54,54 δολ.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Dow (-1,70%), η Intel (-1,48%) και η 3M (-1,39%).

Η όξυνση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει προσωρινά επισκιάσει τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία αναμένεται αύριο, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της, να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια της.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, στο μεταξύ, διατήρησε τη διευκόλυνση δανεισμού ενός έτους αμετάβλητη στο 3,3%, αν και αναμένεται να δρομολογήσει και νέα μέτρα τόνωσης την Παρασκευή, μειώνοντας τα επιτόκια για νέα δάνεια, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης