Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά από άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και πάλι στην πορεία της πανδημίας καθώς επιστρέφουν και πάλι οι οδηγίες για τις μάσκες σε περιοχές των ΗΠΑ με άσχημη επιδημιολογική εικόνα.

Η επαναφορά της οδηγίας για τις μάσκες σε περιοχές των ΗΠΑ όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Λουιζιάνα έρχεται ενώ η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού οδήγησε τον κινητό μέσο όρο επτά ημέρα στα νέα κρούσματα να ξεπεράσει την κορυφή του προηγούμενου καλοκαιριού, σύμφωνα με την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), Dr. Rochelle Walensky.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ πάντως πέτυχαν τον στόχο του 70% στον εμβολιασμό που είχε θέσει και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η ταχύτατη εξάπλωση του νέου στελέχους Δέλτα συνεχίζεται και σε Ευρώπη και Ασία, με τις κινεζικές αρχές να ανακοινώνουν μαζικούς ελέγχους στην Γουχάν, την πόλη όπου αρχικά εντοπίστηκε ο κορονοϊός.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 113,48 μονάδες ή -0,33% και υποχωρεί στις 34.724,68 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 11,14 μονάδες ή -0,25% στις 4.376,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 50,55 μονάδες ή -0,34% στις 14.630,52 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Home Depot με κέρδη 3,42 δολ. ή σε ποσοστό 1,04% στα 330,64 δολ. και ακολουθούν IBM στα 142,84 δολ. με κέρδη 1% και Procter & Gamble στα 143,28 δολ. με άνοδο 0,99%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Walt Disney (-1,74%), American Express (-1,70%) και Visa (-1,38%).

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται παράλληλα στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Μέχρι την Παρασκευή, το 88% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 είχαν ανακοινώσει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η FactSet ξεκίνησε να συγκεντρώνει στοιχεία το 2008, όπως μεταδίδει το Marketwatch.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, με τα έσοδα ωστόσο να χάνουν τις προβλέψεις, ενώ ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα επαναγορών μετοχών.

Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly & Co. έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του β΄ τριμήνου, ενώ τα έσοδα αποδείχτηκαν καλύτερα των προσδοκιών. Από την πλευρά της η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour Inc. ξεπέρασε με ευκολία τις εκτιμήσεις και αναθεώρησε ανοδικά το guidance για το 2021.

Ο κολοσσός των χημικών DuPont επίσης αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους. Η εταιρεία διαχείρισης εμπορικών κέντρων Simon Property Group προχώρησε σε αύξηση του μερίσματος, έχοντας αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για το έτος χρήσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης