Μικρή άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, που “γύρισαν” σε θετικό έδαφος, αφότου ο Λευκός Οίκος άφησε να εννοηθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς σε κινεζικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 18 μονάδες, του S&P 2,50 και του Nasdaq 4,50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι εμπορικές ανησυχίες με αιχμή την επιβολή δασμών παραμένουν, η δήλωση αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης ότι ο Τραμπ θα βασιστεί σε υπάρχοντες νόμους, που θα επικαιροποιηθούν, και δεν προχωρήσει σε προεδρικό διάταγμα -που θεωρούνταν πιο “επιθετική” ενέργεια- προκειμένου να περιορίσει κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, έτυχε θετικής υποδοχής από τους επενδυτές.

Τα νέα που αφορούν τις κινεζικές επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων Ουάσιγκτον και Πεκίνου, που “έχουν ταρακουνήσει” τις αγορές μετοχών παγκοσμίως.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε 3,7% στα 64,8 δισ. δολάρια το Μάιο, σύμφωνα με την έκθεση της κυβέρνησης, έναντι εκτιμήσεων για 69,2 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η ζήτηση για διαρκή καταναλωτικά αγαθά των ΗΠΑ μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Μάιο.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -προϊόντα που σχεδιάστηκαν για να διαρκέσουν τουλάχιστον 3-4 χρόνια, όπως πλυντήρια ρούχων και πολεμικά αεροσκάφη- μειώθηκαν 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 248,755 δισ. δολαρίων το Μάιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης