Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις λεπτομέρειες για τα τελευταία iPhones της Apple, καθώς και την έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ (beige book) η οποία θα ανακοινωθεί το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 7 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 1,75 μονάδες. Τα futures του Nasdaq χάνουν 5,25 μονάδες.

Οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο πρωταγωνιστούν τις τελευταίες εβδομάδες ασκώντας πιέσεις στις διεθνείς αγορές, αν και οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες και να σημειώσουν νέα ιστορικά υψηλά αντλώντας ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Apple Inc. ενόψει εκδήλωσης για την παρουσίαση των λεπτομερειών των τελευταίων iPhones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 1,2% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει ράλι 32%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%.

Αυτή ήταν η πρώτη πτώση των τιμών από το Φεβρουάριο του 2017.

Σε ετήσια βάση οι τιμές σημείωσαν άνοδο 2,8% από 3,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης