Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και εν αναμονή της απόφασης της Fed για τη νομισματική της πολιτική.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 45 μονάδες, του S&P 4,25 και του Nasdaq 1,75.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ και Κίνας, με το φόβο ενός ολοκληρωτικού πολέμου, που θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια ζήτηση αλλά και την ανάπτυξη.

Τη Δευτέρα, Κινέζοι αξιωματούχοι απάντησαν στα πυρά του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί τακτικές εκφοβισμού και προωθεί την ατζέντα “America First” σε βάρος των διεθνών σχέσεων των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφότου τέθηκαν σε ισχύ οι τελευταίοι δασμοί 10% σε κινεζικά αγαθά 200 δισ. δολ. με το Πεκίνο να αντιδρά με αντίποινα 60 δισ. δολ. σε αμερικανικά αγαθά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές αναμένουν παράλληλα και τη συνεδρίαση της Federal Reserve την Τετάρτη, μετά το πέρας της οποίας η κεντρική τράπεζα αναμένεται ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων.

Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επενδυτές θα αναζητήσουν στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας, τον αντίκτυπο των εμπορικών διενέξεων και τις μελλοντικές κινήσεις της τράπεζας σε ό,τι αφορά τη νομισματική της πολιτική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης