Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 29 μονάδες, του S&P υποχωρούν 1,55 μονάδες και του Nasdaq 10,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της εμπορικής διένεξης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, που ξεκινούν διαπραγματεύσεις με στόχο την επίλυση των διαφορών τους.

Σύμφωνα με το Reuters, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι Κίνα και ΗΠΑ εξέφρασαν την επιθυμία τους να εργαστούν από κοινού. Σημείωσε ακόμη ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να διευθετήσει τα ανοιχτά εμπορικά ζητήματα με τις ΗΠΑ επί ίσοις όροις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι η αδυναμία της κινεζικής οικονομίας δίνει στο Πεκίνο άλλο ένα κίνητρο ώστε να εργαστεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης των εμπορικών διαφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δασμοί που “αντάλλαξαν” ΗΠΑ και Κίνα το 2018 πυροδότησαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Την Παρασκευή πάντως ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα κινηθεί βιαστικά και θα είναι ευέλικτη σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική αυτή τη χρονιά.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις σχετικά με το μερικό κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, που πλέον έχει εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα, και έχει προκύψει από το αδιέξοδο μεταξύ Τραμπ και Δημοκρατικών βουλευτών σχετικά με τη χρηματοδότηση του τείχους που ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης