Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 12 μονάδες, τα futures του S&P 500 σημειώνουν οριακές μεταβολές, ενώ τα futures του Nasdaq προσθέτουν 6,75 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες σημείωσαν μικρά κέρδη χθες, με τον S&P και τον Nasdaq να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Από την αρχή του μήνα ο Dow Jones κερδίζει 2,6%, ο S&P ενισχύεται 2,9%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 4,7%. Παράλληλα, S&P και Nasdaq οδεύουν για τον πέμπτο διαδοχικό ανοδικό μήνα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β΄ τρίμηνο. Η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 4,1%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο 4,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέτρηση του β΄ τριμήνου παρέμεινε η ισχυρότερη των τελευταίων τεσσάρων ετών περίπου. Το α΄ τρίμηνο η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί 2,2%.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Hewlett Packard Enterprise Co. ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις της εταιρείας επίσης αποδείχθηκαν καλύτερες των προβλέψεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης