Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πιο αδύναμων από το αναμενόμενων στοιχείων για τον ρυθμό έναρξης κατοικιών στις ΗΠΑ και ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,10% στις 25.145,12 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,03% στις 2.808,70 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,21% στις 7.836,27 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σημείωσε κατακόρυφη πτώση, καθώς υποχώρησαν οι κατασκευές κατοικιών και διαμερισμάτων σε σχέση με το Μάιο.

Συγκεκριμένα, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 12,3% τον Ιούνιο έναντι του προηγούμενου μήνα, και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,173 εκατ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Νοέμβριο του 2016, σε σχέση με την αύξηση κατά 4,8% που παρατηρήθηκε το Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενάρξεις κατοικιών ήταν αισθητά χαμηλότερες απ’ ό,τι αναμενόταν, σχολίασε ο Peter Cardillo της Spartan Capital Securities.

«Αλλάζει αυτό τη συνολική εικόνα για την αγορά κατοικίας;
Όχι ακόμη, αλλά αν δούμε επιδείνωση των αριθμών, τότε αυτό θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην αγορά» πρόσθεσε.

Τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών ανακοινώνονται μία μία αφότου ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ έκανε μια αισιόδοξη αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ υποβάθμισε τον αντίκτυπο των κινδύνων σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα για το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω των των επιδόσεων στο trading και των εσόδων επενδυτικής τραπεζικής.

Καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα κέρδη και οι πωλήσεις της Transports CSX και της United Continental.

Μετά το κλείσιμο της Wall Street, τα οικονομικά τους αποτελέσματα θα ανακοινώσουν, μεταξύ άλλων εταιρειών, οι American Express, eBay και IBM.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης