Θετικές τάσεις επικρατούν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε μια υποτονική συνεδρίαση, καθώς αρκετά ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια παραμένουν σήμερα κλειστά λόγω της Πρωτομαγιάς.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 7.547,59 μονάδες με άνοδο 0,50%, ενώ ο Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,06% στις 385,57 μονάδες. Στην Ασία, ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με μικρά κέρδη 0,66% στις 22.467,87 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε υψηλό οκτώ ετών διαμορφώνεται η μετοχή της βρετανικής πετρελαϊκής BP σημειώνοντας άνοδο κοντά στο 2%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τρίμηνο.

Η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε τα ισχυρότερα κέρδη τριμήνου από τα μέσα του 2014, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και της αύξησης της παραγωγής, καθώς οι προσπάθειές της για επιστροφή στην ανάπτυξη, αποδίδουν.

Η BP εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,4 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με τα 1,4 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλότερα κινούνται και τα futures στην αμερικανική αγορά.

Οι αγορές είναι κλειστές σήμερα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ινδία και σε αρκετές άλλες χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης