Μικρή πτώση κατέγραψαν σήμερα το πρωί οι βρετανικές μετοχές μετά την χθεσινή ηχηρή ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι κατά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία επί της συμφωνίας της για το Brexit.

Η ήττα της Μέι είχε ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο το μέγεθός της αποτέλεσε έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτές και επενδυτές ερμήνευσαν την έκβαση ως θετική για την αγορά, καθιστώντας ένα «ηπιότερο, εξ αναβολής» Brexit πιο πιθανόν, αλλά η αβεβαιότητα ενόψει της αποψινής διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Μέι διατηρεί υποτονικό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,3%, ενώ οι μετοχές στην ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο 0,2%. Ο βασικός βρετανικός δείκτης κινήθηκε πτωτικά εξαιτίας των μετοχών πολυεθνικών εξαγωγικών εταιριών, όπως η Unilever και η Diageo, οι οποίες αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους σε ξένο συνάλλαγμα και δέχθηκαν πλήγμα από την ανατίμηση της στερλίνας.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν αυτές που έδιναν τη μεγαλύτερη ώθηση στους ευρωπαϊκούς δείκτες καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία είναι λιγότερο πιθανόν ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης