Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η Wall Street με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να εμφανίζουν μικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Powell.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τα στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί κάποια επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα στο α΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Powell δήλωσε ότι οι πρόσφατες χαμηλές πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να είναι απλώς “μεταβατικές”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μία μείωση των επιτοκίων ενδεχομένως να μην βρίσκεται στον ορίζοντα, διαψεύδοντας έτσι τις προσδοκίες της αγοράς.

Στο ταμπλό, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,02% κινούμενος στις 26.420,33 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά μόλις 0,10% στις 2.926,11 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται αυτή τη στιγμή 0,24% υψηλότερα, στις 8.063,16 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones oι 17 κινούνται σε θετικό έδαφος και οι υπόλοιπες καταγράφουν απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η 3M Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας ιατρικών συσκευών Acelity Inc. έναντι περίπου 6,7 δισ. δολ. μαζί με το χρέος που θα αναλάβει.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για νέα επιδόματα ανεργίας παρέμεινε σταθερός την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το άλμα που καταγράφηκε στα μέσα του Απριλίου.

Τέλος, η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,6% το α’ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Σε σχέση με το αντίστιχο περσινό διάστημα η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 2,4%, που συνιστά τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από το γ’ τρίμηνο του 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης