Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις από τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Αρνητικός πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο κλάδος των Πρώτων Υλών, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 3.442,75 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,28% στις 11.987,76 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 0,19% στις 7.404,26 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 5.463,80 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,20% στις 21.711,50 μονάδες, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται σύντομα να αναθεωρήσει καθοδικά την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της χώρας φέτος στο 0,1%, ενώ τον Δεκέμβριο προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 1%.

Στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών Ουάσινγκτον – Πεκίνου, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί των οικονομικών ζητημάτων Λάρι Κάντλοου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δύο χώρες “έχουν κάνει καλή πρόοδο” προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα θα έχει χρονικό περιθώριο έως το 2025 ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις για τις αγορές εμπορευμάτων και να επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρείες να έχουν την πλήρη κατοχή κινεζικών επιχειρήσεων, βάσει της συμφωνίας.

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λίου Χε και ενδεχομένως να ανακοινώσει τα σχέδια του για μια σύνοδο κορυφής με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης