Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, με το “κόκκινο” πάντως να κυριαρχεί, αφότου η Federal Reserve εγκατέλειψε τα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων φέτος. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE πρωταγωνίστησε, καταγράφοντας κέρδη 0,91% στις 7.357,28 μονάδες, εν μέσω υποχώρησης της στερλίνας. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,46% στις 11.549,96 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι υποχώρησε 0,07% στις 5.378,85 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να να παγώσει της αυξήσεις των επιτοκίων για το 2019, εν μέσω ενδείξεων για οικονομική επιβράδυνση. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως ευρέως αναμενόταν. Η απόφασή της ελήφθη σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία εντείνεται η αβεβαιότητα γύρω από την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σε ό,τι αφορά τους κλαδικούς δείκτες, ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε σχεδόν 1,4%. Μεταξύ των αρνητικών πρωταγωνιστών ήταν οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, εν μέσω ανησυχιών ότι μια συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank θα ασκούσε πιέσεις στην Deutsche να μειώσει περαιτέρω ή ακόμη και να εγκαταλείψει τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ. Η Deutsche Bank είδε τη μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 4%, ενώ η μετοχή της Commerzbank κατέγραψε απώλειες άνω του 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να δηλώνει απευθυνόμενη στον βρετανικό λαό πως είναι με το μέρος τους, κατηγορώντας ουσιαστικά τη Βουλή για την καθυστέρηση στην έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. 
Την Τετάρτη είχε ζητήσει από την Ε.Ε. αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης