Μικτές τάσεις σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street με τα στοιχεία για την απασχόληση και τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών. 

Συγκεκριμένα ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,22% στις 25.054,83 μονάδες, ο S&P 500 κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,03% στις 2.706,02 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,15% στις 7.271,17 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 304.000 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Ο δείκτης της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 4% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας μικρή άνοδο που οφείλεται στο shutdown, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στα εταιρικά αποτελέσματα οι επενδυτές εστιάζουν στις ανακοινώσεις της Amazon, της Merck και της Exxon Mobil. 

H μετοχή της Amazon σημειώνει πτώση άνω του 3% καθώς οι προβλέψεις της εταιρείας για το τρέχον τρίμηνο υπολείπονται των εκτιμήσεων. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3 δισ. δολ. ή 6,04 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 72,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 5,65 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 71,88 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο πριν, κατά το δ’ τρίμηνο του 2017, τα κέρδη ανά μετοχή είχαν διαμορφωθεί στα 3,75 δολ. και τα έσοδα στα 60,5 δισ. δολάρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μετοχή της Exxon Mobil ενισχύεται κατά 1,95% καθώς η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε τα κέρδη δ΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις προσδοκίες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρώς. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 6 δισ. δολάρια ή 1,41 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 8,38 δισ. δολαρίων ή 1,97 δολαρίων ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή έκαναν λόγο για 1,08 δολάρια.

Κέρδη 1,827 δισ. δολάρια εμφάνισε στο δ΄ τρίμηνο η Merck & Co, έναντι των ζημιών 1,046 δισ. δολαρίων ή 39 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους, περιλαμβάνει και μια χρέωση 1,4 δισ. δολαρίων που αφορά στη στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ογκολογίας με την Eisai.

Από το “μέτωπο” των εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι διήμερες συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας ολοκληρώθηκαν χθες στην Ουάσινγκτον χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πάντως ότι η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές σόγιας, ωστόσο θα περιμένει να συναντήσει τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ για να καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία για μια σειρά θεμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης