Μικτή εικόνα παρουσίαζαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τον βρετανικό δείκτη των blue-chip να υφίσταται πιέσεις από τη μείωση των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ άλλοι περιφερειακοί δείκτες παρέμεναν κοντά στα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών Royal Dutch Shell, BP και TotalEnergies σημείωσαν πτώση περίπου 1%, καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν πάνω από 3% εν μέσω φόβων ότι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας στην Ασία, κυρίως στην Κίνα, θα πλήξουν τη ζήτηση για καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης Rio Tinto, BHP Group και Glencore επίσης σημείωσαν πτώση λόγω των ασθενέστερων τιμών των μετάλλων ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι η αύξηση των κινεζικών εξαγωγών επιβραδύνθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο.

Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να διαμορφωθούν σε χαμηλά επίπεδα λόγω της θερινής περιόδου και των διακοπών του Αυγούστου.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,3%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 και ο γερμανικός DAX ήταν νωρίτερα σχεδόν αμετάβλητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμετάβλητος ήταν νωρίτερα και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας διαχείρισης δεικτών Qontigo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης