Μικτή είναι η εικόνα για τα futures της Wall Street, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να φαίνεται πως θα παραμείνουν υπό πίεση, μετά και τη “βουτιά” της προηγούμενης συνεδρίασης.

Μόνο τα futures του Dow Jones κερδίζουν σχεδόν 43 μονάδες. Τα futures του S&P κινούνται μεταξύ κερδών και απωλειών, ενώ του Nasdaq χάνουν σχεδόν 50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν σε “βαθύ κόκκινο”, με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 340 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς η είδηση ότι ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχεδιάζει να καταθέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica έχει επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής το θέμα του χειρισμού των προσωπικών δεδομένων από τους κολοσσούς του διαδικτύου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ θα ανοίξει τον δρόμο για να καταθέσουν και άλλα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως οι επικεφαλής της Google, Sundar Pichai και του Twitter, Jack Dorsey. Οι δύο CEOs έχουν κληθεί να καταθέσουν στη Γερουσία στις 10 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σήμερα το Facebook ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή νέα εργαλεία για την ιδιωτικότητα, με αποτέλεσμα η μετοχή του να κινείται ανοδικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ωστόσο, παράλληλα έγινε γνωστό πως τρία άτομα σχεδιάζουν να μηνύσουν την εταιρεία για φερόμενες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με το παγκόσμιο εμπόριο και το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, μετά την απόφαση Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας έως και 60 δισ. δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2017 ήταν ισχυρότερη απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση το δ΄ τρίμηνο, προσαρμοσμένο για εποχικές διακυμάνσεις και τον πληθωρισμό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η προηγούμενη μέτρηση του υπουργείου τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 2,5% το δ΄ τρίμηνο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 2,7%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης