Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στα τελευταία στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας και τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Φιλαδέλφεια

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 100,67 μονάδες (-0,36%) στις 27.592,21 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, που είναι το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το αρνητικό σερί επτά ημερών που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο S&P 500 διολισθαίνει 7,65 μονάδες (-0,23%) στις 3.367,34 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 18,18 μονάδες (0,16%) στις 11.165,41 μονάδες

Οι σημερινές κινήσεις έρχονται μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Ιουλίου, τα οποία έδειξαν την έντονη ανησυχία των κεντρικών τραπεζιτών για την πρωτοφανή αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει στο οικονομικό outlook η πανδημία του κορονοϊού.

Oι αξιωματούχοι της Fed εμφανίστηκαν επίσης ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά την υιοθέτηση μιας πολιτικής ελέγχου των αποδόσεων των ομολόγων. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η κεντρική τράπεζα θα δεσμεύονταν να αγοράζει ομόλογα προκειμένου να κρατά τις αποδόσεις των ομολόγων κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω το παρατεταμένο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας και στην

Από το μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας, η διάθεση των επενδυτών βελτιώθηκε μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου ότι Κινέζοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα συνομιλίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στο πλαίσιο της αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας των δύο υπερδυνάμεων.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν την ακύρωση των προγραμματισμένων για το προηγούμενο σαββατοκύριακο συνομιλιών.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας σκαρφάλωσαν και πάλι πάνω από το ψυχολογικό ορόσημο των 1 εκατ..

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 135.000 και έφτασαν τα 1,1 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 15 Αυγούστου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 923.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Philadelphia Federal Reserve έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Φιλαδέλφεια επιβράδυνε τον Αύγουστο.  Αναλυτικότερα, ο δείκτης Philadelphia Fed κατρακύλησε τον Αύγουστο στις 17,2 μονάδες από 24,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 20 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Nvidia (0,19%) βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών, καθώς η επιχείρησή της για τα μικροτσίπ για κέντρα δεδομένων έφερε περισσότερα χρήματα από τη βασική της επιχείρηση παιχνιδιών για πρώτη φορά κατά το β’ τρίμηνο, ενώ και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρείας σημείωσαν καλύτερο του αναμενόμενου αποδόσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης