Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης μετά τις ψηφοφορίες χθες στο Κογκρέσο για την επαναφορά της χρηματοδότησης προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις επόμενες εξελίξεις στην Ουάσινγκτον σε ένα ιδιαίτερα πολωμένο πολιτικό κλίμα.

Οι δείκτες έκλεισαν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά μετά το πράσινο φως της Γερουσίας στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Ακολούθησε η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία στο Κογκρέσο απομακρύνει την βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Το Κογκρέσο ωστόσο συμφώνησε να ψηφίσει την χρηματοδότηση της κυβέρνησης για μόλις τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των δύο κομμάτων στο μεταναστευτικό και άλλα θέματα δεν έχουν επιλυθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη κλιμάκωση της έντασης στην Ουάσινγκτον βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης καθώς σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να περάσει το νέο νομοσχέδιο για την κάλυψη του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 28,99 μονάδες (-0,11%) στις 26.184,09 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 29,88 μονάδες (0,40%) στις 7.436,65 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 2.834,08 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Travelers στα 144,18 δολ. με άνοδο 4,83 δολ. ή σε ποσοστό 3,44%. Ακολουθούν η General Electric με άνοδο 2,30% στα 16,55 δολ. και η Nike με κέρδη 0,83% στα 66,92 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Procter & Gamble (-2.24%), η Johnson & Johnson (-2,01%) και η Goldman Sachs (-1,36%).

Οι μετοχές της Netflix Inc. σημειώνουν άλμα άνω του 10% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων από την εταιρεία χθες το βράδυ.

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν και τα αποτελέσματα της ασφαλιστικής Travelers Cos. ενώ και η Procter & Gamble ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και τα έσοδα ήταν χαμηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Καλύτερες των εκτιμήσεων ήταν και οι πωλήσεις της Verizon Communications, ωστόσο η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη. Από την πλευρά της η Johnson & Johnson ανακοίνωσε αυξημένες πωλήσεις για το τελευταίο τρίμηνο και ζημιές λόγω των προσαρμογών για το νέο φορολογικό πλαίσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης