Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας εν μέσω των ενδιάμεσων εκλογών και εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας.

Οι ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τους Δημοκρατικούς να αναλάβουν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, διεξάγονται αύριο Τρίτη στις ΗΠΑ.
Στις εκλογές θα αναδειχθούν επίσης οι 36 από τους 50 κυβερνήτες των Πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, την Πέμπτη η Fed ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής η οποία δεν αναμένεται να καταλήξει σε μια νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά θα δώσει νέα στοιχεία στους επενδυτές για το ρυθμό των αυξήσεων το επόμενο έτος.

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 101,42 μονάδες (0,40%) στις 25.368,05 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 4,94 μονάδες (0,19%) στις 2.728,80 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 48,60 μονάδες (-0,65%) στις 7.309,93 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και πέντε με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron στα 118,71 δολ. με άνοδο 3,98 δολ. ή σε ποσοστό 3,49%. Ακολουθούν η IBM με κέρδη 2,62% στα 118,72 δολ. και η McDonald’s στα 179,11 δολ. με άνοδο 1,34%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Apple (-3,08%), η VISA (-0,49%) και η Goldman Sachs (-0,41%).

Η βουτιά της Apple ακολουθεί την ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού ότι δεν θα γνωστοποιεί πλέον τις πωλήσεις ανά μονάδα προϊόντος για τους επενδυτές, όπως κάνει για πάνω από μία δεκαετία.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας στον απόηχο των δηλώσεων του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow την Παρασκευή, ότι οι δύο χώρες είναι ακόμα μακριά από την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει την κριτική ότι οι εμπορικές πρακτικές που εφαρμόζει είναι “άδικες”, μειώνοντας τους δασμούς και ανοίγοντας περαιτέρω την οικονομία στις εισαγωγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης