Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά το τελευταίο ράλι στη Wall Street που οδήγησε τον S&P 500 και τον Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά χθες.

Η είδηση για την επανάληψη των σινοαμερικανικών εμπορικών συνομιλιών έδωσε χθες ώθηση στις αμερικανικές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι δύο υπερδυνάμεις θα αναζητήσουν σημεία σύγκλισης παρά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι και οι δύο πλευρές σημείωσαν «πρόοδο και δεσμεύονται να αναλάβουν τα αναγκαία βήματα για να διασφαλιστεί η επιτυχία» της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 369,83 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει μικρά κέρδη 0,1% στις 13.074,46 μονάδες. Ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,2% στις 4.997,94 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,3% στις 6.016,52 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει οριακές απώλειες 0,03%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,1%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σταδιακά στο ετήσιο συμπόσιο της αμερικανικής Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική, το οποίο ξεκινά αύριο Πέμπτη.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στις ομιλίες των αξιωματούχων στοιχεία για τις προθέσεις και τα σχέδια της Fed όσον αφορά τα επόμενα βήματα τόνωσης της οικονομίας εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης