Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παλεύουν με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να ξεφύγει από τις προβλέψεις αυτό το έτους, υποχρεώνοντας την Federal Reserve σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Η αγορά προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της μετά το δραματικό sell-off της Δευτέρας που υποχρέωσε τον βιομηχανικό Dow Jones σε βουτιά 1.175 μονάδων, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα εν μέσω ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός ενισχύεται έχει προκαλέσει έντονη νευρικότητα στην αγορά, πυροδοτώντας φόβους για το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων φέτος.

Τα futures του Dow Jones κερδίζουν 122 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 14 μονάδες. Τα futures του Nasdaq κερδίζουν 53,25 μονάδες.

Την Τετάρτη ο Dow έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1%, ο S&P 500 έχασε 0,9% και ο Nasdaq υποχώρησε 0,9%. Οι δείκτες οδεύουν για απώλειες μεταξύ 2,5% και 2,9% στην εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας την καλή εικόνα της αγοράς.

Ειδικότερα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν 9.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 221.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωνόταν στις 231.000.

Τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας έχουν παραμείνει κάτω από το επίπεδο των 300.000 για τρία χρόνια σχεδόν, στη μακροβιότερη περίοδο από το 1970.

Παράλληλα, ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, υποχώρησε κατά 10.000 στις 224.500 την περασμένη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1973.

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Twitter Inc. σημειώνουν άλμα άνω του 20% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι κατέγραψε το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Tyson Foods και 21st Century Fox επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ από την πλευρά της η Tesla Inc. ανακοίνωσε ζημιές για το δ΄ τρίμηνο, αν και το ύψος των ζημιών ήταν μικρότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης