Ήπια άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα διατηρηθεί το ανοδικό σερί που πυροδότησε η συμφωνία επί της αρχής της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο πολιτικό δράμα στην Ουάσινγκτον λίγο πριν την ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 45,20 μονάδες ή 0,16% στις 28.312 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 4,91 μονάδες ή 0,15% στις 3.197 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 15,31 μονάδες ή κατά 0,17% στις 8.838 μονάδες.

Οι δείκτες συμπλήρωσαν χθες πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν ρεκόρ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, στο κλίμα ευφορίας που έχει διαμορφωθεί διεθνώς από την προσέγγιση των ΗΠΑ και της Κίνας στο εμπόριο.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν ανακοινώσει ένα σχέδιο αρχικής συμφωνίας και αναμένεται τον Ιανουάριο να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, στην Ουάσινγκτον η διαδικασία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται σήμερα να δώσει το πράσινο φως για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ επί δύο άρθρων – κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου.

Την σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αθωώσει τον πρόεδρο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η FedEx Corp. σημειώνει βουτιά άνω του 8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις υποχώρησαν το τελευταίο τρίμηνο χρήσης.

Παράλληλα, η FedEx αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, ανακοινώνοντας ότι περιμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 9,10 δολ. και 10,35 δολ. ανά μετοχή, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για κέρδη μεταξύ 11 δολ. και 13 δολ. ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η General Mills ενισχύεται 1,15% καθώς τα κέρδη τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης