Απώλειες καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου πυροδότησε φόβους για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve, η οποία αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, ωστόσο έδειξε ότι παραμένει σε τροχιά συνέχισης των αυξήσεων επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές περιμένουν η επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να έρθει τον Δεκέμβριο, ενώ προεξοφλούν τουλάχιστον άλλες δύο αυξήσεις για το 2019.

Σημειώνεται ότι η αυξητική πορεία των επιτοκίων στις ΗΠΑ ήταν μία από τις πηγές ανησυχίας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αγορά μετοχών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,59% στις 26.036,82 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,73% στις 2.786,07 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,10% στις 7.448,03 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, οι δείκτες οδεύουν προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη.

Στο μεταξύ, το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα έξι ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από το Σεπτέμβριο του 2012.

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μηνιαία αύξηση 0,3% του γενικού δείκτη και κατά 0,2% του δείκτη χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης