Ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει μια ήπια θετική στάση, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 632,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,4 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.677,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,15% στις 382,04 μονάδες.

Η αγορά έχει επηρεαστεί από τη νέα αύξηση των short θέσεων που καταγράφηκαν στη μετοχή της Eurobank, αφού το Oceanwood αύξησε τη θέση του στη μετοχή στο 1,02%, από 0,96% προηγουμένως.

Η Citigroup προχώρησε σήμερα σε “επιθετική” μείωση της τιμής-στόχου που δίνει για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 0,76 ευρώ από 2,57 ευρώ πριν (μείωση της τάξης του 70%), ενώ διατηρεί την ουδέτερη στάση που έχει θέσει, μετά και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και τις νέες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, το ΧΑ παραμένει ουδέτερο από τα αποτελέσματα της έκδοσης του νέου 5ετούς ελληνικού ομολόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ ενώ αρχικά αναμενόταν να αντλήσει 2 δισ. ευρώ.

Η ζήτηση ήταν πολύ ισχυρή, καθώς ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ. Το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 3,45% και η απόδοση στο 3,60.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποπληρώσουν ομολογιούχους ή για να επαναγοράσουν δάνεια του ΔΝΤ ή ακόμη και ως collateral για να δημιουργηθεί ένα όχημα ειδικού σκοπού, ώστε να συρρικνωθούν τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών.

Στο ταμπλό τώρα, ο ΑΔΜΗΕ διευρύνει τα κέρδη του στο +3,59%, με τις ΕΧΑΕ, Motor Oil, Σαράντης, Εθνική και Eurobank να ακολουθούν με κέρδη ανώτερα του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Λάμδα, Jumbo, Πειραιώς, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, απώλειες της τάξεως του 1,6% σημειώνουν οι Alpha Bank και Βιοχαλκο, ενώ ήπια πτωτικά παραμένουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Grivalia, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης