Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω της συνέχισης ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν μόλις επτά μονάδες, του S&P 500 χάνουν 1,45 μονάδες μονάδες και του Nasdaq 1,75.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BlackRock Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης assets, ανακοίνωσε αύξηση 25,6% των κερδών τριμήνου, κυρίως λόγω των υψηλότερων αμοιβών για συμβουλές επενδύσεων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,07 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο έναντι των 854 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Και η Bank of America ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη στο β΄ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 6,8 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 5,1 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 22,6 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 22,8 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Μετά το κλείσιμο της Wall Street, τα οικονομικά της αποτελέσματα θα ανακοινώσει η Netflix.

Η Wall Street έχει υψηλές προσδοκίες για αυτήν περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση των κερδών β’ τριμήνου κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με το FactSet.

Οι επενδυτές παράλληλα παρακολουθούν τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στον Ελσίνκι.

Η συνάντηση γίνεται λίγες μέρες αφότου 12 Ρώσοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι παραβίασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Χίλαρι Κλίντον και το δίκτυο του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στα μάκρο της ημέρας, οι Αμερικανοί αύξησαν τις δαπάνες τους στα καταστήματα λιανικής, σε ένα ισχυρό τρίμηνο κατανάλωσης που αναμένεται να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,5% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης