Σε θετική τροχιά ετοιμάζεται να ανοίξει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες κοντά στα επίπεδα – ρεκόρ.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,07%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,08% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, ο Dow Jones και ο S&P 500 τερμάτισαν σε ιστορικά υψηλά, επιδόσεις που σημειωτέον σχολίασε μέσω tweet του και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Το χρηματιστήριο έφτασε σε ιστορικό υψηλό! Η ανεργία σε χαμηλά 16 ετών! Η επιχειρηματική και βιομηχανική εμπιστοσύνη στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετιών».

Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, στο επίκεντρο θα τεθούν οι ομιλίες των αξιωματούχων της Fed, εν μέσω και των προσδοκιών για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, που έχουν καλλιεργηθεί στην αγορά.

Παράλληλα, οι επενδυτές αφομοιώνουν και τα τελευταία μάκρο τα οποία έδειξαν βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, αλλά και πτώση του εμπορικού ελλείμματος σε χαμηλό 11 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας.
Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 12.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 260.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις σημείωσαν άλμα τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι τυφώνες Harvey, Irma και Maria.
Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα είναι πολύ καλύτερη, με τις αιτήσεις να παραμένουν κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και μετά τις μεγάλες καταστροφές σε Τέξας και Φλόριντα από τους τυφώνες, οι αιτήσεις παραμένουν κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 300.000.

Οι αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο για 135 συνεχείς εβδομάδες – καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί από το 1970, όταν ο πληθυσμός και το εργατικό δυναμικό της χώρας ήταν πολύ μικρότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης