Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση και ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει εμπορικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 161 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 14,50 μονάδες. Τα futures του Nasdaq προσθέτουν 45,75 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη το διάταγμα για την επιβολή των δασμών προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην πλευρά των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, με την Ε.Ε. να ανακοινώνει λίγο αργότερα ότι θα απαντήσει σύντομα με τα δικά της μέτρα.

Οι αγορές γνώρισαν ισχυρούς κλυδωνισμούς τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα πλήξει τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβεβαίωσαν την ισχυρή εικόνα της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε το Φεβρουάριο τις περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Ιούλιο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης