Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα τα futures των μετοχικών δεικτών της Wall Street σηματοδοτώντας μια νέα κερδοφόρα συνεδρίαση για το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα χθεσινά ρεκόρ των S&P και Nasdaq στον απόηχο της συμφωνίας ΗΠΑ Μεξικού.

Συγκεκριμένα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,16%, τα futures του ευρύτερου S&P σημειώνουν άνοδο της τάξης του 0,13% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν κέρδη ύψους 0,28%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις και το deal με το Μεξικό που άμβλυνε μερικώς τις εμπορικές ανησυχίες. Χθες μάλιστα, δύο από τους τρεις δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Σημειώνεται ότι χθες ο Αμερικανός πρόεδρο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του κατέληξε σε συμφωνία με το Μεξικό σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών θεμάτων, μετά το αδιέξοδο των προηγούμενων μηνών που είχε οδηγήσει σε πάγωμα των συνομιλιών για τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ΗΠΑ και Μεξικό υπέγραψαν διμερή συμφωνία η οποία θα πρέπει να ονομάζεται “Συμφωνία ΗΠΑ – Μεξικού”, προσθέτοντας ότι θέλει να εγκαταλείψει τον όρο NAFTA που έχει “αρνητικούς συνειρμούς”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ακόμα ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά θα ξεκινήσουν σύντομα. “Θα δούμε” αν ο Καναδάς μπορεί επίσης να μπει στη συμφωνία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στην μακροοικονομική ατζέντα της ημέρας, με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα τα στοιχεία για τις τιμές κατοικιών και τους δείκτες μεταποίησης και καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης