Ανοδικά κινείται στις συναλλαγές της Πέμπτης ο ευρύτερος S&P 500, οδεύοντας προς το 19ο ρεκόρ του για το 2021, αντλώντας ώθηση από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας, εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αργότερα εντός της ημέρας.

Μια ημέρα μετά την δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει σύντομα την διευκολυντική – “χαλαρή” πολιτική της, οι επενδυτές θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να αξιολογήσουν τις προθέσεις της Fed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας, σε ομιλία του στο συνέδριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι, αν και οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η αμερικανική οικονομία τους τελευταίους μήνες, δεν θεωρούν ότι οι συνθήκες δικαιολογούν μια αλλαγή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει μικρές απώλειες της τάξεως του 0,26% στις 33.359,86 μονάδες. O ευρύτερος S&P σημειώνει άνοδο 0,20% στις 4.088,31 μονάδες, κινούμενος προς νέο ρεκόρ μετά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,75% στις 13.792,34 μονάδες, με τις μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και της μητρικής Alphabet της Google να καταγράφουν άνοδο άνω του 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές εβδομάδες ανόδου.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις στα τακτικά προγράμματα των πολιτειών αυξήθηκαν κατά 16.000 στις 744.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 680.000.

Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 728.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης