Μεγάλες απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης στον απόηχο της απειλής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την Κυριακή την απογοήτευση του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα, απειλώντας ταυτόχρονα να αυξήσει τους δασμούς από το 10% στο 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. μέχρι την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα συνεχίζεται, αλλά με πολύ αργό ρυθμό, καθώς προσπαθούν να επαναδιαπραγματευθούν. Όχι!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι εμπορικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένο να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα μετά τις συναντήσεις των προηγούμενων εβδομάδα που οδήγησαν Αμερικανούς αξιωματούχους να εκφράζουν ανοιχτά την αισιοδοξία τους ότι πλησιάζουν σε μια συμφωνία.

Μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι το σχεδιασμό ταξίδι του αντιπροέδρου Λίου Χε στην Ουάσινγκτον ενδεχομένως να καθυστερήσει μερικές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Bloomberg μετέδωσε πάντως ότι η κινεζική αντιπροσωπεία συνεχίζει να σχεδιάζει να μεταβεί στην Ουάσινγκτον για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 352,45 μονάδες (-1,34%) στις 26.146,63 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 38,77 μονάδες (-1,33%) στις 2.906,35 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 123,94 μονάδες (-1,50%) στις 8.041,13 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones μόνο ο τίτλος της Chevron Corp. σημειώνει άνοδο 1,25% στα 118,72 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Caterpillar (-3,09%), η Nike (-3%) και η Boeing (-2,65%).

Μεγάλες απώλειες γνώρισαν νωρίτερα και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, με τον κινεζικό δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει βουτιά 5,5% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί σχεδόν 3%. Στην Ευρώπη ο Stoxx Europe 600 χάνει 1,3%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Kraft Heinz Co. ανακοίνωσε ότι θα επαναδιατυπώσει τις οικονομικές καταστάσεις για τις ετήσιες εκθέσεις του 2016 και του 2017 και για κάθε τριμηνιαία περίοδο για το πρώτο εννεάμηνο του 2018, καθώς συνεχίζει να ερευνά “ορισμένες ανακρίβειες”.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Sysco Corp. ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο τα έσοδα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης