Πτώση δείχνουν τα futures της Wall Street

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 16:19
Πτώση δείχνουν τα futures της Wall Street
Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τη μετοχή της Home Depot να υποχωρεί στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφότου ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Οι απώλειες για τα futures μάλιστα διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές παράλληλα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων, όπου η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο της τάξεως των 5,2 μονάδων βάσης, στο 3,047%.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν περίπου 130 μονάδες, του S&P 12 και του Nasdaq περίπου 50 μονάδες.

«Η νέα άνοδος των αποδόσεων του αμερικανικού 10 ετούς πάνω από το όριο του 3% και τα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Ρος ότι το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένει μεγάλο πλήττουν το επενδυτικό αίσθημα» σχολίασε ο Konstantinos Anthis, της ADS Securities, αναφερόμενος και στη δήλωση που έκανε ο Ρος ενώ Πεκίνο και Ουάσινγκτον προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την εμπορική τους διαμάχη.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, σημείωσαν αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, μετά από έναν χειμώνα με υποτονικές δαπάνες. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,3% σε προσαρμοσμένη βάση τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,3%.

Η αύξηση των δαπανών ήταν ευρύτερη, με τα καταστήματα τροφίμων και ποτών και τα καταστήματα ειδών ρουχισμού και αξεσουάρ να καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις των πωλήσεων από το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις σε σταθμούς βενζίνης αυξήθηκαν 0,8% τον Απρίλιο έναντι του προηγουμένου μήνα. Όταν εξαιρεθούν τα στοιχεία της βενζίνης και του αυτοκινήτου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%.

Ευρύτερα, οι καταναλωτικές δαπάνες τελείωσαν το 2017 και ξεκίνησαν το 2018 με ασθενή στοιχεία, προτού ανακάμψουν το Μάρτιο.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 4,7% τον Απρίλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 16:19