Πλήγμα δέχθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εμπορική διαμάχη μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου.

Στις 10.20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,6%, παρατείνοντας τις απώλειες της Παρασκευής όταν σημείωσε τη χειρότερη μηνιαία επίδοση της χρονιάς. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,7%, σε χαμηλό διμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές δέχθηκαν πλήγμα τον Μάιο, με τον δείκτη STOXX να καταγράφει βουτιά άνω του 6%, καθώς μια σειρά από νέες εξελίξεις στις εμπορικές διαμάχες του προέδρου Τραμπ με την Κίνα και άλλες χώρες έπεισε κάποιους επενδυτές ότι είναι πιθανή μια ύφεση την επόμενη χρονιά.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις περισσότερες ασιατικές χώρες συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι γίνεται εμφανής ο αντίκτυπος από τους δασμούς.

Σε επίπεδο επιχειρηματικών εξελίξεων, η γερμανική Infineon συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική ομοειδή της Cypress Semiconductors σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία στα 9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Η μετοχή της Infineon κατέγραψε πτώση 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης