Πτώση κατέγραψαν οι χρηματιστηριακές αγορές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο του χθεσινού μηνύματος από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed).

Ο επικεφαλής της (Fed) Τζερόμ Πάουελ δήλωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα είναι «προστατευμένη απέναντι στις βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις», αποκρούοντας τις πιέσεις από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει τα επιτόκια και σημείωσε ότι δεν έχει κλειδώσει η μείωσή τους τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγορές συνεχίζουν ακόμα να πιστεύουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα χαλαρώσει την πολιτική της αλλά τα σχόλια από τον Πάουελ και άλλους αξιωματούχους ήταν αρκετά για να αποδυναμώσουν τις εκτιμήσεις για μια αποφασιστική νέα στήριξη με στόχο την ανάπτυξη, που έχουν οδηγήσει σε άνοδο τις χρηματιστηριακές αγορές αυτό τον μήνα.

Στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%. Οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες σε αντίθεση με τις μετοχές των εταιριών καταναλωτικών προϊόντων, λιανικού εμπορίου ή μεταποίησης τείνουν να ευνοούνται από τα υψηλότερα επιτόκια, κατέγραψαν υπεραπόδοση.

Συνάλλαγμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,1368 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 122,118 γεν, στο 0,8972 με τη στερλίνα και στο 1,1082 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,27% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 107,433 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,13% και διαμορφώνεται στα 1,2669 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης