Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από τη χθεσινή τους ανάκαμψη, όταν ο ηπιότερος τόνος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθησύχασε τους επενδυτές αναφορικά με την επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Στις 10.43 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, ο Τραμπ χαρακτήρισε την εμπορική διαμάχη με την Κίνα «μικρή λογομαχία» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας. Τα σχόλιά του βοήθησαν τις αγορές να ανακάμψουν από το χαμηλό διμήνου, μετά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Θετικό ήταν το κλίμα στην Ασία, καθώς οι αδύναμες λιανικές πωλήσεις και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή από την Κίνα ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι το Πεκίνο θα προσφέρει μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο γερμανικός DAX –ο ευρωπαϊκός δείκτης που επηρεάζεται περισσότερο από τους φόβους περί εμπορικού πολέμου– υποχώρησε κατά 0,4%, αν και τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν πτώση 1,3%. Η μετοχή της Renault υποχώρησε περίπου 3%, αφού ο εταίρος της στην Ιαπωνία, η Nissan, ανακοίνωσε απαισιόδοξες προβλέψεις για τα κέρδη της. Η μετοχή της Volkswagen υποχώρησε κατά 3%.

Οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 0,9%, λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Η Raiffeisen Bank International (RBI) και η ολλανδική ABN Amro ανακοίνωσαν κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης