Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές εκτός από τον ιταλικό δείκτη, την ίδια ώρα που οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Σύνοδο Κορυφής των G 20.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,36% στις 11.257,24 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,05% στις 5.003,92 μονάδες και ο δείκτης του Λονδίνου έχασε 0,83% στις 6.980,24 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,24% στις 9. 077, 20 μονάδες.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζίνπινγκ στην Αργεντινή. Οι δύο ηγέτες θα δειπνήσουν μαζί αύριο Σάββατο και θα συζητήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Οι επενδυτές εστιάζουν στο συγκεκριμένο δείπνο καθώς όπως υπογραμμίζουν η παγκόσμια οικονομία και τα εταιρικά κέρδη έχουν επηρεαστεί από τους δασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ χτες Πέμπτη δήλωσε πως “ήταν κοντά στο να κάνει κάτι με την Κίνα” αλλά δεν ήταν σίγουρος αν θα το ήθελε, επικαλούμενος τα έσοδα από τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές.

Οι επενδυτές εστιάζουν επίσης στην Ιταλία. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως η κυβέρνηση μελετά τρόπους για να μειώσει το έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ.

H μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε κατά 3,11% καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες στα γραφεία της Deutsche Bank, για ζητήματα που σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με τα Panama Papers, ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης.

Ο μεγάλος όγκος του υλικού σημαίνει ότι η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί και την σημερινή ημέρα, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος. Εκ μέρους της Deutsche Bank δεν έγινε κανένα σχόλιο για το θέμα, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters. Την Πέμπτη η τράπεζα είχε περιοριστεί να δηλώσει ότι συνεργάζεται στην έρευνα των αρχών.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 8,1% παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, αμετάβλητο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το Νοέμβριο του 2008.

Ένα χρόνο νωρίτερα η ανεργία ήταν στο 8,8%, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία ήταν στο 6,7%, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 7,4%.

Στο 2% αναμένεται να επιβραδύνει ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, από 2,2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η ενέργεια αναμένεται να εμφανίσει την υψηλότερη ετήσια μεταβολή τον Νοέμβριο (9,1% από 10,7% τον Οκτώβριο) και ακολουθούν τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (2,0% από 2,2% τον Οκτώβριο), υπηρεσίες (1,3% από 1,5% τον Οκτώβριο) και μη βιομηχανικά αγαθά (0,4% χωρίς μεταβολή από τον προηγούμενο μήνα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης