Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν εάν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δικαιολογούν το επιφυλακτικό κλίμα που οδήγησε σε διακυμάνσεις τις αγορές στη Wall Street και στην Ασία.
Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και το γεγονός ότι ο ευρύτερος κλάδος προϊόντων πολυτελείας επλήγη από φόβους για επιβράδυνση στην Κίνα.

Η μετοχή της γαλλικής LVMH σημείωσε πτώση 4,2%, παρόλο που η μονάδα μόδας και δερμάτινων προϊόντων της εταιρείας είχε καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις το τρίτο τρίμηνο.

Οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης για επώνυμα προϊόντα μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών έχουν πλήξει τις μετοχές των εταιρειών με προϊόντα πολυτελείας τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνεχίζεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.
Στις 10.35 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,4% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63%.
Ο βρετανικός FTSE κατέγραψε πτώση 0,22%, καθώς οι αναφορές για πρόοδο στις συνομιλίες διαζυγίου με την Ε.Ε. οδήγησαν σε άνοδο τη στερλίνα, μια εξέλιξη που επηρεάζει αρνητικά σε λογιστική βάση τα έσοδα που έχουν στο εξωτερικό οι βρετανικές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Στην Ιταλίας, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,6%, με βαριές απώλειες για την εταιρεία πολυτελών ενδυμάτων Moncler, που υποχώρησε κατά 5,2%, και τη Fiat Chrysler, που κατέγραψε πτώση περίπου 2%.

Οι ιταλικές τράπεζες σημείωσαν πτώση 0,3% έπειτα από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές τραπεζικές εποπτικές αρχές παρακολουθούν πιο εντατικά τα επίπεδα ρευστότητας ύστερα από την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης