Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ξεκίνησαν πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στις συναλλαγές της Τρίτης, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν τη γραμμή της νομισματικής πολιτικής που θα υποδείξει ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Τετάρτη.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,50%, ή κατά 123 μονάδες φτάνοντας στις 26.710 μονάδες, ο δείκτης S&P 500, πέφτει 0,30% κατά 10 μονάδες και κυμαίνεται στις 2.967,18, ενώ ο δείκτης Nasdaq, καταγράφει απώλειες 0,15% και κινείται στις 8.063 πέφτοντας κατά 35 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, ο Πάουελ ξεκινάει τη διήμερη κατάθεσή ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία δίνεται σε εξαμηνιαία βάση.

Οι δηλώσεις ακολουθούν μετά τα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή και έγειραν ερωτηματικά για την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων αργότερα αυτό το μήνα, όπως αναμένεται ευρέως, ή αν η τράπεζα θεωρεί πως η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να διατηρηθεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της PepsiCo Inc., υποχωρούν κατά 0,69% αφότου η εταιρεία παραγωγής του Quaker oatmeal και του χυμού πορτοκαλιού Tropicana, δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,2% από πέρυσι στα 16,45 δισ. δολάρια.

Πιέσεις στον Dow Jones ασκεί η μετοχή της 3Μ η οποία υποχωρεί περισσότερο από 2% μετά την κίνηση αναλυτή της RBC Capital Markets να υποβαθμίσει τη σύσταση σε “sector perform” από “outperform” προηγουμένως.

Κέρδη, που ξεπερνούν το 2%, σημειώνει αντίθετα η μετοχή της Netflix μετά τα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της μετοχής του γίγαντα του streaming που έστειλε η Raymond James, επικαλούμενη την εκκίνηση-ρεκόρ που σημείωσε η νέα σεζόν της σειράς Stranger Things.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης