Ήπια πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ευρισκόμενοι σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, εν μέσω της αβεβαιότητας που συνεχίζεται για το νέο πακέτο τόνωσης από το Κογκρέσο αλλά την πιθανότητα το “διαζύγιο” ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου να μην συνοδεύεται από μια συμφωνία για τη μελλοντική εμπορική τους σχέση.

Ο Dow Jones “χάνει” 48μονάδες ή 0,16% και κινειται στις 29.950 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 0,30% στις 3.657 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,37% στις 13.360 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής στην εβδομάδα, ο δείκτης των blue chips κινείται 1,1% χαμηλότερα, ο S&P 500 “χάνει” 1,3%, ενώ ο Nasdaq υπολείπεται 1,1% από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το κλίμα στην αγορά και σήμερα είναι βαρύ καθώς το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης τη αμερικανικής οικονομίας συνεχίζεται. Οι βουλευτές επιδιώκουν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο πριν τα τέλη του 2020, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τη στήριξη πολιτειών και τοπικών κυβερνήσεων και τη βοήθεια προς τους ανέργους.

Αβεβαιότητα που εντάθηκε μετά την ενημέρωση από το γραφείο του ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα δεν θα υποστηρίξουν τη διακομματική πρόταση ύψους 908 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το NBC News. Νωρίτερα την Πέμπτη, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε δηλώσει ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις οδήγησαν σε “μεγάλη πρόοδο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα επιβαρύνουν και οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του Brexit καθώς επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διέπει τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις.

Στο μεταξύ, άλλο ένα βήμα για την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα έγινε μετά το πράσινο φως από επιτροπή συμβούλων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για τη νόσο Covid-19. Η τελική άδεια του Οργανισμού στο εμβόλιο για έκτακτη χρήση θα μπορούσε να έρθει ακόμα και σήμερα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Το κλίμα στην αγορά βελτίωσε σε ένα βαθμό η ανακοίνωση του FDA ότι σχεδιάζει να χορηγήσει άδεια για έκτακτη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Στο ταμπλό οι μετοχές της BioNTech κερδίζουν 1,5%, ενώ της Pfizer σημειώνουν άλμα άνω του 2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης