Πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας και καθώς επέστρεψαν και οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Παράλληλα, απογοήτευσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας λιανικής Target, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, αν και οι πωλήσεις ήταν υψηλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 24.775,29 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,33% στις 2.715,77 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,31% στις 7.355,52 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος την Τρίτη παρά το ανοδικό ξεκίνημα, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο μετά τις δηλώσεις του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν είναι ικανοποιημένος για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η συνάντηση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενδεχομένως να μην προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, ενισχύθηκε τον Μάιο η δραστηριότητα του αμερικανικού ιδιωτικού τομέα, όπως έδειξε η έκθεση της Markit για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών μηνών στις 55,7 μονάδες τον Μάιο από 54,9 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit.

Οι επενδυτές αργότερα θα στρέψουν την προσοχή τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, που θα δουν το φως της δημοσιότητας το βράδυ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης