Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 11:57
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, μετά το ουδέτερο μήνυμα της αμερικανικής Fed για την πολιτική της και τα μικτά οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε χθες αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια και επανέλαβε την θέση της περί «υπομονής», λαμβάνοντας υπ΄όψιν την δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τον φθίνοντα πληθωρισμό.

Αργότερα σήμερα αναμένεται και η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια. Δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή, ενώ οι επενδυτές θα επικεντρωθούν σε ενδείξεις για την πορεία της βρετανικής οικονομίας και τις προετοιμασίες για το Brexit.

Ο κλάδος των πρώτων υλών σημείωσε πτώση 1,3% αφού οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.

Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση και ο τραπεζικός δείκτης. Η ολλανδική τράπεζα ING Groep NV κατέγραψε βουτιά αφού ανακοίνωσε πτώση 6,1% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, ενώ η γαλλική BNP Paribas ενισχύθηκε κατά 1% καθώς τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Ήπιο ήταν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές στην Ιαπωνία και την Κίνα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 11:57