Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, εξαιτίας των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων από εταιρείες, όπως η H&M και η Ferragamo, και την υποχώρηση των τραπεζικών τίτλων.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές τηλεπικοινωνιών, αφού η σουηδική Tele2 συμφώνησε να πουλήσει την ολλανδική της μονάδα στην Deutsche Telekom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.26 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, τα blue chips της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 0,2%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,1%.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρείας ενδυμάτων H&M σημείωσε βουτιά 12%, αφού ανακοίνωσε απρόσμενη μείωση των τριμηνιαίων πωλήσεων, καθώς λιγότεροι πελάτες επισκέφθηκαν τα βασικά της καταστήματα. Η μετοχή της Ferragamo υποχώρησε κατά 7,3%, αφού η ιταλική εταιρεία προϊόντων πολυτελείας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους στόχους που είχε θέσει για τα επόμενα τρία χρόνια και ότι το 2018 θα είναι ακόμη μία μεταβατική χρονιά.

Οι τράπεζες ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη STOXX, μία ημέρα αφού οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρωζώνη και τη Μεγάλη Βρετανία διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, που εφέτος καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, ενισχύθηκε κατά 0,2%. Η Tele2 σημείωσε άλμα άνω του 4% μετά τη συμφωνία για πώληση της ολλανδικής της μονάδας στην Deutsche Telekom.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης