Πτωτική εκκίνηση προμηνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων, καθώς και τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τα futures του Dow Jones υποχωρούν 35 μονάδες, του S&P 500 περίπου 7 μονάδες και του Nasdaq περίπου 34 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το ψυχολογικό όριο του 3%, που θεωρείται ότι μπορεί να κάνει τις μετοχές λιγότερο ελκυστικές για τους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα ζητήματα του εμπορίου, ενώ παράλληλα ερωτήματα έχει δημιουργήσει η αλλαγή στάσης της Βόρειας Κορέας, η οποία την Τετάρτη απείλησε με ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του ηγέτη της με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Cisco Systems βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφότου τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε απογοήτευσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Walmart, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη.

Στα μάκρο της ημέρας, μπορεί να αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, αλλά παρέμεινε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 222.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα θα διαμορφωνόταν στις 215.000 στην προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων συνέχισε την πτωτική του πορεία, και διαμορφώνεται στις 213.500. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου 1969.

Παράλληλα, ενισχύθηκε τον Μάιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα στις πολιτείες του κεντρικού Ατλαντικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Philadelphia Fed.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed ενισχύθηκε στις 34,4 μονάδες τον Μάι από 23,2 μονάδες τον Απρίλιο, με τους δείκτες για τις νέες παραγγελίες και τις αποστολές να αυξάνονται κατά 22 και 2 μονάδες αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις του κλάδου που ανέφεραν ότι αυξάνουν τα αποθέματα (25%) ξεπέρασαν τις επιχειρήσεις που ανέφεραν μείωση αποθεμάτων (17%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης