Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures της Wall Street, καθώς οι επενδυτές για άλλη μία φορά εξακολουθούν να ανησυχούν για την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων οικονομιών, μετά τις πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να προχωρήσει άμεσα με τους νέους δασμούς σε βάρος της Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 57 μονάδες, του S&P 5 και του Nasdaq 7,5 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Πέμπτη το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα με τους νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο Τραμπ παράλληλα απείλησε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO), αν αυτός συνεχίζει να μεταχειρίζεται άδικα τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά, με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τη διορία που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρ’ όλο που τα σχέδια Τραμπ για επιβολή νέων δασμών στην Κίνα δεν είναι κάτι καινούργιο, το γεγονός ότι βιάζεται να τους επιβάλει πιθανόν έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσδοκίες ότι Πεκίνο και Ουάσινγκτον θα μπορούσαν τελικά να τα βρούν» σχολίασε ο Charalambos Pissouros, της JFD Brokers.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης