Όχι μόνο έχασαν τα σημαντικά πρωινά τους κέρδη οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αλλά πλέον κινούνται σε αρνητικά εδάφη, καθώς τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη σύσφιξη της πολιτικής της, ενώ ανησυχίες εγείρονται και από τους χειρισμούς της Κίνας απέναντι στον συστημικό κίνδυνο που ακούει στο όνομα «Evergrande».

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των ταξιδιών να σημειώνει άνοδο 1,4%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει πτώση 0,12% στις 7.018 μονάδες, ο DAX χάνει 0,49% στις 15.574 μονάδες και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,21% στις 6.608 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγορές έδειξαν να προβληματίζονται από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 3,0% τον Αύγουστο 2021, από 2,2% τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Έναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν -0,2%.

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) παρείχε ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το ενδεχόμενο πίεσης του συστήματος, υπό τον φόβο κατάρρευσης του κολοσσού ακινήτων Evergrande.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης